Nis

Hedef-Miras Projesi ve "Ben her yerde Varım" projesi kapsamında okulumuz sağlık hizmetleri öğretmeni Müşerref Kaya nezaretinde okulumuz bahçesi düzenlenerek fidan dikimi yapıldı. Öğretmenimize ve öğrencilerimize bu anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gönül KARADEMİR tarafından hazırlanan "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif ERSOY'u Anma Günü" okunan şiirler ve oynanan tiyatro oyunu ile kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Şbt

1978 Yılında ilçemizde Eğitim-Öğretim faaliyetine başlayan Şarkışla Ticaret Meslek Lisesi ile 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında faaliyete başlayan Şarkışla Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2014/2015 Eğitim-Öğretim yılında birleştirilerek (2014/8 Sayılı Genelge) yeni adı olan Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Şarkışla’da halkımıza hizmet veren Mesleki ve Teknik Ortaöğretim okulları arasında yerini almıştır. Okulumuz 2016 Haziranda Milli Eğitim Bakanlığının kararıyla tekrar Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Büro yönetimi ve muhasebe alanı) ve Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(Sağlık Hizmetleri Alanı) olarak ayrılmıştır.Şarkışla Lokman Hekim Mesleki ve Teknık anadolu Lisesi 2017 Şubat döneminde  Şarkışla Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinin bina olarak eski yerine taşınmıştır. 2020 Yılında Eski Ticaret Lisesine taşınarak, Eğitim Öğretim Hizmetine devam etmektedir.

Ock

Dönem sonu etkinlikleri kapsamında okulumuzdan mezun olduktan sonra üniversite eğitimini tamamlayan ve Şarkışla Devlet Hastanesinde hemşire olarak çalışan Kübra Nur Özkan, öğrencilerimize hemşirelik ile ilgili söyleşi gerçekleştirdi . Öğrencilerimize meslek tecrübelerini paylaşan ve onların sorunlarına içtenlikle cevap veren Kübra Nur Özkan'a teşekkür ediyoruz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri tarafından Millî Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy'a ait Sefahat adlı kitabındaki kelimelerin güncel anlamları ve zıt anlamalrı ile ilgili pano çalışması yapıldı. Ayrıca sınıflarda " Bilen Oturur" etkinliği düzenlendi.

Ock

Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan hedef-miras projesi kapsamında 11. ve 12. sınıflarımızda " 2. Tam Kapsamlı Deneme Sınavı" yapıldı.

Ara

BM Genel Kurulu’nun 10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini kabul etmesi, insan haklarının uluslararası düzeyde korunmasına yönelik önemli ilk adımı olması nedeniyle, 10 Aralık tarihi bütün dünya ülkelerinde “İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyor, bu anlamlı günün tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini temenni ediyoruz.

Kas

HEDEF projesi kapsamında okumuzdaki tüm sınıflarda öğretmen ve öğrencilerimiz ile birlikte kitap okuma saati yapıldı.

Kas

Okulumuzun yenilenen mescidleri ve kütüphanesine kapı giydirme yapıldı.

Kas

Okulumuz formatör öğretmeni Abdurrahman SOYDAN tarafından hazırlanan dijital panomuz yayına başladı. Panumuızda güncel duyurular, nöbetçi öğrenci - öğretmenler ve sınıfların ders programları bulunmaktadır.

Kas

Cumhuriyetin ilanının 100. yılı okumuzda coşguyla kutlandı.

Ekm

Okulumuz İngilizce Öğretmeni M. Akif TÜRKEŞ tarafından organize edilen Tubitak Bilim söyleşileri 25/10/2023 tarihinde saat 14.00'de Cumhuriyet İlkokulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Söyleşi Cumhuriyet Üniversitesi Çevre Mühendisi Prof. Dr. Ülker Aslı GÜLER tarafından gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ülker Aslı GÜLER günümüz açısından önemli olan Küresel ısınma, karbon ayak izi ve iklim değişikliği ile ilgili sunumunu yaptıktan sonra öğrencilerimiz tarafından sorulan soruları cevaplandırdı. Söyleşi sonunda okul müdürümüz Talip BARUT tarafından konuşmacıya ve proje yürütücüsü M. Akif ERSOY'a plaket takdim edildi.

Ekm

2023-2024 Eğitim öğretim yılının 1. dönem 1. yazılı sınavları 30 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında yapılacaktır.

Sınava girmeyen öğrencilerin sınavın olduğu günden itibaren  en geç 5 iş günü içinde mazeretlerini okul yönetimine yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir. Sınavlara geçerli özrü olmadan katılmayan öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmeyecek. e-Okul sistemine “G” (girmedi) ibaresi işlenecektir.