SİVAS / ŞARKIŞLA - Şarkışla Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kas

Okulumuz formatör öğretmeni Abdurrahman SOYDAN tarafından hazırlanan dijital panomuz yayına başladı. Panumuızda güncel duyurular, nöbetçi öğrenci - öğretmenler ve sınıfların ders programları bulunmaktadır.

Kas

Cumhuriyetin ilanının 100. yılı okumuzda coşguyla kutlandı.

Ekm

Okulumuz İngilizce Öğretmeni M. Akif TÜRKEŞ tarafından organize edilen Tubitak Bilim söyleşileri 25/10/2023 tarihinde saat 14.00'de Cumhuriyet İlkokulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Söyleşi Cumhuriyet Üniversitesi Çevre Mühendisi Prof. Dr. Ülker Aslı GÜLER tarafından gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ülker Aslı GÜLER günümüz açısından önemli olan Küresel ısınma, karbon ayak izi ve iklim değişikliği ile ilgili sunumunu yaptıktan sonra öğrencilerimiz tarafından sorulan soruları cevaplandırdı. Söyleşi sonunda okul müdürümüz Talip BARUT tarafından konuşmacıya ve proje yürütücüsü M. Akif ERSOY'a plaket takdim edildi.

Ekm

2023-2024 Eğitim öğretim yılının 1. dönem 1. yazılı sınavları 30 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında yapılacaktır.

Sınava girmeyen öğrencilerin sınavın olduğu günden itibaren  en geç 5 iş günü içinde mazeretlerini okul yönetimine yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir. Sınavlara geçerli özrü olmadan katılmayan öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmeyecek. e-Okul sistemine “G” (girmedi) ibaresi işlenecektir.

Ekm

2023-2024 Eğitim öğretim yılının okul aile birliği genel toplantısını gerçekleştirdik. Yeni okul aile birliğini kurduk. Eski yönetime çalışmalarından dolayı teşekkür eder, yeni yönetime başarılar diliyoruz.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul- Aile Birliği Genel Kurul toplantısı aşağıdaki gündem maddeleri çerçevesinde 11.10.2023 Çarşamba günü saat 15.00 'te okulumuzda yapılacaktır. Tüm velilerimizin katılması rica olunur.

GÜNDEM MADDELERİ

1. Yoklama
  2. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması.
  3. Okul Müdürü Talip BARUT'un konuşması.
  4. Geçici divan kurulunun oluşturulması.
  5. Okul Aile Birliği Yönetim Kurulunun oluşturulması.
  6. Denetleme Kurulunun oluşturulması.
  7. 2022-2023 yılı hesap bilançosunun ibrazı.
  8. Okulun ihtiyaçlarının giderilmesi.
  9. Tahmini Bütçe
  10. Okul Kılık kıyafetinin görüşülmesi.
  11. Başarıyı artırmak için alınacak tedbirler.
  12. Dilek temenniler ve kapanış.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaöğretim öğrencilerine yönelik ''Cumhuriyet ve Türkçemiz '' temalı deneme yarışması yapılacaktır. Katılmak isteyen öğrenciler Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz ile irtibata geçebilir.

Son katılım tarihi: 08/10/2023

Eyl

9. Sınıfların alan seçimleri 22-28 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacaktır. Okulumuzda Sağlık Hizmetleri Alanı bulunmaktadır. Velilerimiz bizzat kendileri e okul üzerinden ya da ekteki dilekçeyi doldurup okul idaresine teslim ederek tercihlerini yapabilirler.

Tercih Kodu: 364172

Okul Adı: Şarkışla Lokman Hekim MTAL

Alan adı: Sağlık Hizmetleri Alanı

Not: Dilekçeler öğrencilere elden teslim edilecektir.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınınz Kutlu Olsun.

May

İlçede düzenlenen voleybol turnuvasında okulumuz kız ve erkek voleybol takımlarımız finallerde rakiplerini yenerek şampiyon oldular. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenimiz M. Zahid Keskin ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ekm

Okulumuzda Mevlid-i Nebi haftası kapsamında Hz. Muhammed Köşesi oluşturuldu.

Eyl

15 Temmuz Şehitleri Anma İlçe Programımızı Şarkışla Aşık Veysel Kültür Merkezinde gerçekleştirdik.Programda emeği geçen başta öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.